Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 14 oktober 2016

D-cafe over toekomst bestuurlijk stelsel

Wat vindt D66 van de toekomst van het bestuurlijk stelsel in Amsterdam? Hierover gaat D66 op zondag 16 oktober met de fractie in gesprek, voordat de gemeenteraad zich hierover buigt.
Sinds 2014 is de lokale democratie veranderd. De stadsdelen bestaan nog wel, maar de deelraden zijn overgegaan naar bestuurscommissies. De bestuurscommissies hebben andere taken en verantwoordelijkheden gekregen, waardoor ook de samenwerking met de gemeenteraad en het college veranderd is. Een commissie o.l.v. Alex Brenninkmeijer heeft onderzocht of het stelsel op deze manier goed werkt.
De commissie geeft op een aantal punten stevige kritiek op het huidige stelsel en de bestuurscultuur. Op basis van beraad met onze bestuurscommissieleden in de stadsdelen en gesprekken met leden in april en op het Stadscongres, heeft de fractie een standpunt geformuleerd.

Gemeenteraadslid en woordvoerder Mascha ten Bruggencate en één van onze dagelijks bestuurders gaan graag in gesprek met u over de invalshoek die de D66-fractie kiest. Het gesprek vindt plaats in Buurtsalon Jeltje, onder leiding van Gerhard Top en Laura Wytema, voorzitters van de deelafdelingen Nieuw West en West.

Buurtsalon Jeltje

Eerste Helmersstraat 106M

15:00 – 17:00 uur, inloop vanaf 14:30 uur