Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 2 juli 2017

Melanie van der Horst voorgedragen als nieuwe stadsdeelvoorzitter

Gerolf Bouwmeester, huidig stadsdeelvoorzitter in Amsterdam-West, is voorgedragen als burgemeester van Leusden. Daarom draagt de fractie van D66 Amsterdam-West in de bestuurscommissievergadering op 18 juli Melanie van der Horst voor als voorzitter van het Algemeen en Dagelijks Bestuur. Dat heeft de fractie van D66 unaniem besloten. De voordracht wordt gesteund door het afdelingsbestuur van D66 en door de andere fracties in het Dagelijks Bestuur: PvdA en GroenLinks.

Van der Horst bekende in West    

Van der Horst is momenteel de politiek assistent van D66-wethouder Abdeluheb Choho.  Voordat zij deze functie in 2014 accepteerde was zij al kort vice-fractievoorzitter van D66 in de bestuurscommissie van West. Ook was zij destijds naast haar reguliere baan als programmadirecteur van de Green Business Club Zuidas campagneleider van D66 in West. Piet Rietman, fractievoorzitter D66 Amsterdam-West:  “Melanie van der Horst heeft het volste vertrouwen van mij en alle betrokkenen om het laatste jaar aan de slag te gaan als onze stadsdeelvoorzitter. Melanie was eerder al fractielid. We weten hoe het is om met elkaar samen te werken en kijken hier naar uit. Haar inhoudelijke focus op duurzaamheid past goed bij de ambities van het Dagelijks Bestuur in West en haar netwerk op het stadhuis komt goed van pas in de transitie die de stadsdelen en bestuurscommissies de komende jaren doormaken. We hadden ons geen betere kandidaat kunnen wensen.”

Van der Horst kijkt zelf ook uit naar de samenwerking: “ Het voelt een beetje als thuiskomen. Ik woon mijn hele Amsterdamse leven al in West en houd van dit stadsdeel. Ik ben  dan ook zeer vereerd dat de fractie mij voordraagt als nieuwe stadsdeelvoorzitter en ga mij vol enthousiasme inzetten voor de bewoners de komende tijd.”

Bouwmeester burgemeester van Leusden

Bouwmeester is voorgedragen door de gemeenteraad van Leusden, hoopt in augustus door de Kroon benoemd te worden en in september te beginnen. Rietman: “We hebben de afgelopen jaren met Gerolf in het Dagelijks Bestuur hard gewerkt aan ondernemerschap, kunst en cultuur en middenhuur in het stadsdeel. Hij heeft zich sterk inzet voor veiligheid. Zijn anti-radicaliseringsprogramma Stay West was kenmerkend voor hem. Samen met mijn fractie bedank ik hem voor alles en we wensen hem veel succes in Leusden.”

Bouwmeester: “Ik ben blij dat Melanie zich beschikbaar heeft gesteld voor het stadsdeelvoorzitterschap. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze een aanwinst zal zijn voor Amsterdam-West”.