Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 31 oktober 2017

Sjoerd Warmerdam – D66 duoraadslid en fractiemedewerker Amsterdam West – stelt zich voor

Vanaf 1 oktober mag ik de D66 fractie in Amsterdam West ondersteunen en vanavond word ik geïnstalleerd als duoraadslid. Ik vind het geweldig om mij in te mogen zetten voor het stadsdeel waar ik al lang met zoveel plezier woon! Ik was 18, net volwassen, toen ik voor het eerst op een kamer in Bos en Lommer kwam wonen. Boven wat toen de grootste slijterij van Nederland was woonde ik jarenlang in de Nieuwpoortstraat. Mijn vrienden die in het centrum woonden snapten niet waarom ik ‘helemaal in Bos en Lommer’ wilde wonen. Uitgeput kwamen ze aan wanneer ze fietsend naar West kwamen. Inmiddels snappen ook zij wat wij 15 jaar geleden al wisten: West is een van de fijnste en meest interessante stadsdelen om in te wonen. Of je nu student bent, een groter gezin hebt of een goede middenhuur-woning zoekt; in West vind je het allemaal!

Ik werk als Senior Beleidsmedewerker voor het Ministerie van OCW. Daar zet ik mij in voor internationale gendergelijkheid en LHBTI-gelijkheid. Terwijl ik mij op mijn werk bezighoud met enorm abstracte processen bij de Verenigde Naties en de Europese Unie, mag ik mij in Amsterdam West juist met heel concrete dingen bemoeien. Je veilig voelen op straat, meer ruimte voor fietsers, kunst en cultuur in de wijk, mooie en functionele parken, het stimuleren van beschikbaarheid van middenhuur en ga zo maar door. Deze dingen hebben direct invloed op het dagelijks leven van mensen in West. Ik heb er enorm veel zin in en ga mijn best doen voor West!

Heb je ideeën of suggesties voor mij? Stuur een mail naar S.Warmerdam@amsterdam.nl