Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 29 oktober 2019

Lokale democratie in de stadsdeelcommissie

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de zin & het nut van lokale democratie en participatie in Amsterdam. Als bewoner -en dus niet als politicus- wil ik graag bijdragen aan het verbeteren van ons stadsdeel, gebied en buurt. Hoe gaat dat nu in de praktijk?

Als stadsdeelcommissie geven wij adviezen aan het Dagelijks Bestuur van West en ook aan het college van Amsterdam. Het is onze verantwoordelijkheid om adviezen met steekhoudende argumenten op te stellen. Het is daarna de verantwoordelijkheid van de bestuurders om daar wat mee te doen. Dat is wennen, maar stap voor stap gaat het beter.

In West hebben wij de afgelopen tijd bijgedragen aan aan onderwerpen als:
– Bouwdynamiek in West (niet stoppen met bouwen, maar meer zorgvuldigheid)
– Westerpark in Balans (diversiteit in festival aanbod met oog voor bewoners)
– West Begroot:  middenhuur & duurzaamheid in West (mode & logistiek).

Natuurlijk willen wij nog meer voor West. Daarbij hebben wij jouw hulp nodig, want lokale democratie valt en staat met lokale input. Wij horen graag jouw mening en ideeën. Dus aarzel niet en mailbel, of kom inspreken bij de vergaderingen van het stadsdeel!