Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 28 maart 2021

Actief in West: Interview met oud-voorzitter Tom Bouma

Voor onze serie Actief in West interviewden we de oud-voorzitter van D66 in Amsterdam West: Tom Bouma. We vroegen hem hoe hij betrokken raakte bij D66, hoe hij zich heeft ingezet voor de partij in de afgelopen jaren en wat zijn meest dierbare politieke herrinering is.

Tom! Vertel, wie ben jij in het kort?

Ik ben Tom Bouma, 30 jaar en al zes jaar woonachtig in Amsterdam West. In mijn vrije tijd sport ik regelmatig, en heb ik vanuit de Hotelschool veel met lekker eten en drinken. Daarnaast lees ik zo nu en dan een boekje. Tot voor kort was ik voorzitter in dit mooie stadsdeel. Als ik niet vrij ben, werk ik bij de Tweede Kamerfractie van onze partij.

Wat beweegt je om politiek betrokken te zijn?

Ik heb het altijd leuk gevonden om nieuws en de politiek te volgen. De periode waarin we grote hervormingen op de agenda zetten, maar ook de tijd dat we vanuit de oppositie constructief meededen trokken me heel erg in onze partij. Daarnaast vind ik de vrijzinnige thema’s echt iets waarmee we ons van andere partijen onderscheiden. Toen ik tijdens mijn afstuderen stage kon lopen bij de Kamerfractie is het balletje gaan rollen en sindsdien ben ik actief voor de partij en de vereniging.

Wat was je eerste contact met D66 in Amsterdam?

Vlak nadat ik in Amsterdam kwam wonen was er een nieuwe ledendag georganiseerd. Echt een aanrader voor iedereen die net lid is! Ik kwam in gesprek met iemand die de voorzitter van Amsterdam West kende, en na een kop koffie met de voorzitter ben ik actief geworden voor de afdeling. Mijn eerste rol was het organiseren van politieke cafés waar we actuele politieke onderwerpen bespraken.

Wat heb je nog meer gedaan voor D66 in Amsterdam?

Nadat ik een paar politieke cafés had georganiseerd ben ik als algemeen bestuurslid bij het bestuur gekomen. Daarna ben ik nog campagneleider geweest in West bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 en zat ik in het campagneteam van Amsterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De laatste twee jaar was ik voorzitter in Amsterdam West.

Wat is je meest dierbare D66 herinnering?

Dat zijn vanuit de vereniging absoluut de verschillende campagnes! Het is voor de vereniging de mooiste tijd van het jaar. Veel leden worden actief om met zijn allen de straat op te gaan en de deuren langs te lopen. Ik heb tijdens de campagnes veel vrienden leren kennen, en het hielp me ook toen ik in Amsterdam kwam wonen om de verschillende stadsdelen beter te leren kennen.