Steun ons en help Nederland vooruit

Ahlam El Amrani

Ik ben Ahlam El Amrani geboren in Amsterdam, inmiddels 19 jaar oud. Wellicht ben ik jong, maar ondanks het lichte getal heb ik in mijn korte jaren veel levenservaring opgedaan. Door de excessieve maatschappelijke onrust en maatschappelijke actuele thema’s van de afgelopen jaren, heb ik mij zaken erg aangetrokken. In plaats van mijzelf constant te blijven ergeren en van de zijlijn te roepen, heb ik besloten mijn woorden in concrete actie om te zetten.

Mijn eerste actie was goed uitzoeken waar ik tussen hoor en hoe ik mij, kan inzetten voor de maatschappij, ik ben niet van het polariseren, maar voor verbinding van jong, oud, arm en rijk. Het maakt mij niks uit wat je afkomst, geaardheid is, zolang je meedoet, iedereen telt mee. Ik kon al deze zaken terugvinden in D66. Ik ben jong en vernieuwend, hou van mensen, hou van verbinden en wil het beste van Amsterdam Oud West en de Baarsjes laten zien. Ik weet zeker dat we dat mooie stukje samen nog mooier kunnen maken. Ondanks dat Amsterdam Oud-West en de Baarsjes niet bekend staan als een zwarte wijk, komen er steeds meer Nederlanders met een immigrante achtergrond wonen. Ik vind dat D66 hierin een rol heeft om dit proces soepel te laten verlopen. Om zo de balans in dit stukje prachtig Amsterdam te behouden!

Dit is een van de vele voornemens, uiteraard zijn er genoeg onderwerpen. Maar het beste is dit met de bewoners, ondernemers en bestuurders van onze stadsdelen af te stemmen, zodat we daar waar verbetering nodig is het nodige werk kunnen verrichten.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018