Steun ons en help Nederland vooruit

Anke Rolsma

Ongeveer drie keer per week loop ik hard. En als ik dat doe, kies ik steeds een nieuwe route uit om op deze manier nieuwe straten, koffietentjes, winkels en andere interessante locaties in Amsterdam te ontdekken. Gedurende mijn hardlooprondjes vraag ik mezelf vaak af waarom deze plekken zo zijn geworden zoals ze zijn en steeds vaker betrap ik mezelf erop dat ik denk dat ik het anders zou doen. Erg makkelijk om van een afstand ergens wat van te vinden, maar dit past niet bij mijn hands-on mentaliteit. Vandaar dat ik graag stadsdeelcommissielid word van D66 in Amsterdam West.

In 2008 ben ik in Amsterdam gaan wonen en studeren. Tijdens mijn studie Sociale Geografie aan de UvA was de stad Amsterdam een erg interessant en dynamisch studieobject. Ik heb mij tijdens mijn studie gefocust op onderwerpen als bewoners- en ondernemersparticipatie, met de bewonersorganisatie “Geef om de Jan Eef” als afstudeeronderwerp.

Sinds 2,5 jaar werk ik met veel plezier als beleidsadviseur Economische Zaken bij de gemeente Den Helder. Mijn portefeuille bestaat uit duurzaamheid, bedrijventerreinen, ondernemerschap, winkelgebieden en de binnenstad in de breedste zin. Van prullenbakken tot regelgeving, van nieuwbouwprojecten tot planschade, van nieuwe initiatieven aanjagen en faciliteren tot het stimuleren van de samenwerking tussen winkeliers. Ik werk hier nauw samen met het bestuur en zie hierdoor de politiek dagelijks van ‘de andere kant’.

Naast mijn interesse in en ervaring met Amsterdam, de overheid en de politiek, past het profiel ook bij mijn persoonlijkheid. Ik ben zeer betrokken en enthousiast, maar als oorspronkelijke West-Fries ook nuchter en realistisch. Ik zie veel kansen, durf deze te grijpen en hoop dit samen met jullie, de inwoners en ondernemers te mogen gaan doen!

 

 

Laatst gewijzigd op 22 november 2018