Steun ons en help Nederland vooruit

Isabelle Dorhout

Mijn naam is Isabelle Dorhout en ik ben sinds 2013 actief lid van D66 en de Jonge Democraten. Toen ik in 2012 stemgerechtigd werd, had ik het geluk dat ik gelijk mocht stemmen na de val van het kabinet Rutte 2. Een ontzettend interessante tijd vond ik dat. Ik had mij goed verdiept in de standpunten van alle politieke partijen en mijn vader had kaartjes voor mij gekocht voor het lijsttrekkersdebat in Carré. Geweldig vond ik het!

Toen ik in 2013 in Amsterdam kwam wonen en studeren ben ik mij ook politiek gaan inzetten. Al gauw werden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Ik ben voor D66 campagne gaan voeren en we maakten in dat jaar een historische winst. Sinds 2014 woon ik in Bos en Lommer aan het eind van de Willem de Zwijgerlaan. De buurt was in die tijd al erg veranderd. Panden waren opgeknapt en veel achenebbisj winkeltjes zijn verdwenen. Er zijn minder auto’s die op parkeerplaatsen louche handeltjes drijven en extra woningen zijn gebouwd. Een hotel kwam in een oud bedrijfspand en sociale huurwoningen zijn opgeknapt. Wat de gemeente al wel niet kan doen! Dit stukje van Bos en Lommer is een apart tussengebied tussen de Baarsjes en het Westerpark, maar daar zit nu ook haar kracht.

Momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar van de Masteropleiding Economics-Public Policy aan de UvA. Hierna zou ik graag voor een publieke instelling willen werken en in Amsterdam blijven wonen, want hier is altijd iets te zien of te doen. De stad leeft en zij is tolerant. Of ik nu in mijn glitterjurk of in mijn pyjama boodschappen ga doen, het kan allemaal. Elke dag zingend, fietsend door de stad denk ik: wat ben ik blij dat ik hier woon!

Zowel deze prettige, tolerante sfeer als diversiteit moeten behouden blijven in Amsterdam en daar zet ik mij graag voor in. Gelijke kansen voor iedereen, D66 krijgt het voor elkaar!

Laatst gewijzigd op 22 november 2018