Steun ons en help Nederland vooruit

Sebastiaan Haaksman

Ik ben al geruime tijd lid van een politieke partij, eerst van de Jonge Democraten en later D66! De afgelopen tijd ben ik wat minder actief geweest omdat we een nieuwe woning hebben gekocht in de Postjesbuurt (Baarsjes) en deze in fasen hebben gerenoveerd. Verder ben ik de laatste jaren ook actief betrokken binnen het bestuur van onze VVE. Hierin bespreken we van allerlei zaken o.a. vergunningen voor een dakterras of uitbouw, burenoverlast en AirBnb. Inmiddels zijn we bijna klaar met verbouwen en lijkt het me erg leuk om weer wat meer tijd te steken in de politiek. Het spreekt me vooral aan om mijn ervaringen als actief buurtbewoner te kunnen inzetten voor de lokale politiek en advies te geven vanuit de buurt zelf.

Ik ben erg enthousiast over de kandidaatstelling voor de stadsdeelcommissie. In deze functie spreekt het mij vooral aan dat je een belangrijke verbinding bent tussen de buurt, het dagelijks bestuur en de gemeenteraad. Onlangs vertelden fractieleden Piet Rietman en Ilana Rooderkerk, die zich afgelopen jaren in Amsterdam West hebben ingezet, hun ervaringen in de afgelopen jaren. Het is inspirerend om te horen wat je op lokaal niveau kunt bereiken, zoals met de Stem van West!

Het maatschappelijke aspect in het publieke domein is iets wat me erg leuk lijkt. Vooral de buurt verbeteren door pro actief te adviseren over ontwikkelingen zoals De Hallen, wel of geen hotels (bijvoorbeeld in de Jan Pieter Heijestraat) maar ook de zorg voor ouderen en de opknapbeurt van het Rembrandtpark!

Laatst gewijzigd op 22 november 2018