Steun ons en help Nederland vooruit

Sjoerd Warmerdam

Ik was 18, net volwassen, toen ik voor het eerst op een kamer in Bos en Lommer kwam wonen. Boven wat toen de grootste slijterij van Nederland was, woonde ik jarenlang in de Nieuwpoortstraat. Mijn vrienden die in het centrum woonden snapten niet waarom ik helemaal in Bos en Lommer wilde wonen. Uitgeput kwamen ze aan wanneer ze fietsend naar West kwamen. Inmiddels snappen ook zij wat wij 15 jaar geleden al wisten: West is een van de fijnste en meest interessante stadsdelen om in te wonen. Of je nu student bent, een groter gezin hebt of een goede midden huurwoning zoekt; in West vind je het allemaal!

Ik werk als Senior Beleidsmedewerker voor het Ministerie van OCW. Daar zet ik mij in voor internationale gendergelijkheid en LHBTI-gelijkheid. Terwijl ik mij op mijn werk bezighoud met enorm abstracte processen bij de Verenigde Naties en de Europese Unie, mag ik mij als duo-raadslid en fractiemedewerker in Amsterdam West juist met heel concrete dingen bemoeien. Je veilig voelen op straat, meer ruimte voor fietsers, kunst en cultuur in de wijk, mooie en functionele parken, het stimuleren van beschikbaarheid van middenhuur en ga zo maar door. Deze dingen hebben direct invloed op het dagelijks leven van mensen in West. Voor de paar maanden die ik nog werkzaam ben voor deze fractie, heb ik nog een paar mooie plannen die ik uit hoop te voeren.

Ik zou het een uitdaging vinden om een rol te spelen in het vormgeven van deze nieuwe adviescommissie. Ik kan binnen een team een verbindende rol spelen en ervoor zorgen dat de adviescommissie van West (en D66!) een voorbeeld wordt voor alle andere stadsdelen. Door bewoners en verenigingen te betrekken, maar ook zeker door het DB en Gemeenteraadsleden van kritische input te voorzien. Dolgraag doe ik mijn best voor West!


 

Laatst gewijzigd op 22 november 2018