Steun ons en help Nederland vooruit

Vacature bestuurslid Evenementen & Communicatie D66 Amsterdam West

D66 Amsterdam West is op zoek naar een bestuurslid Evenementen & Communicatie voor het afdelingsbestuur. D66 Amsterdam West is een actieve deelafdeling met 800 leden. Dit jaar doen kandidaten van deze deelafdeling in drie gebieden mee aan de verkiezingen voor de stadsdeelcommissie van West.

Het huidige bestuur bestaat uit zes leden. Elk van hen is verantwoordelijk voor een deel van het werk van het bestuur. Het bestuurslid Evenementen & Communicatie wordt door de algemene ledenvergadering voor drie jaar in functie gekozen.

Profiel Evenementen & Communicatie

Het bestuurslid Evenementen & Communicatie beschikt over communicatief en organisatorisch talent. De kandidaat heeft aantoonbare ervaring of affiniteit met politiek en politieke communicatie en het opzetten/uitvoeren van Evenementen. Als de spil van de afdeling op het gebied van politieke Evenementen weet het bestuurslid E&C goed aan te sluiten bij de politieke actualiteit. Daarnaast zorgt het bestuurslid E&C voor het (blijvend) onderhouden van het netwerk van sprekers en gasten van de afdeling om kennis en contacten te borgen.

Voor vrijwel elke activiteit is publiciteit noodzakelijk. Het bestuurslid is hierdoor tevens de schakel in de interne en externe communicatieketen. Hierbij valt te denken aan: het opmaken van de nieuwsbrief, beheer van social media, de website en het opmaken en redigeren van persberichten.

Het bestuurslid Evenementen & Communicatie zoekt de samenwerking met andere bestuursleden en zal vooral samenwerken met de Vicevoorzitter Politiek en het bestuurslid Campagne & Leden. Het bestuur is als geheel verantwoordelijk voor het goed functioneren van de afdeling.

Taken, verantwoordelijkheden, en resultaatgebieden

  • Het bestuurslid E&C is verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie: inhoud, (huis)stijl, opbouw, vorm, passend bij de doelgroep. Hierbij signaleert het bestuurslid E&C (communicatie)problemen en weet communicatie- en imagoschade voorkomen
  • Het bestuurslid E&C is het aanspreekpunt voor de media en de vereniging met betrekking tot communicatie en is daarmee woordvoerder van het bestuur. Onderhoudt regelmatig contact met evenknieën Communicatie binnen de afdeling D66 Amsterdam en daarbuiten.
  • Weet naast een onaflatende eigen inzet effectief vrijwilligers aan te sturen en houdt eindverantwoordelijkheid voor het tijdig opzetten van evenementen binnen opgezette financiële kaders. Hiervoor schakelt het bestuurslid E&C proactief binnen het bestuur en de fractie.
  • Onderhoudt een groot netwerk ten behoeve van het organiseren van enkele relevante politieke Evenementen per kwartaal.

Competenties

  • Politieke sensitiviteit: Het doorzien van maatschappelijke en politieke processen, zien van politieke kansen en gevaren, en beschikken over verbindend vermogen
  • Netwerkgerichtheid: Het vermogen te werken in teamverband en, zowel binnen als buiten het bestuur relaties op te bouwen, te onderhouden en te benutten die nu of in de toekomst van belang kunnen zijn.
  • Besluitvaardigheid en organisatorisch talent: Weet in teamverband te komen tot tijdige afronding van Evenementen en het tijdig opzetten van de communicatie-uitingen rondom deze evenementen
  • Communicatie: is sterk in communicatie, zowel op schrift als in spraak. Heeft gevoel voor persuasieve communicatie en weet boodschappen aan te passen aan verschillende doelgroepen.

Procedure

Heb je interesse in deze vacature of heb je nog vragen? Mail dan naar secretaris Hugo Nutbey, (secretaris@d66amsterdamwest.nl). Tot 28 maart 17:00 uur is het mogelijk je CV en motivatiebrief aan te leveren. Een kennismakingsgesprek met twee bestuursleden maakt deel uit van de procedure. Om in aanmerking te komen voor deze vacature moet je op het moment van aanmelding tenminste een half jaar lid zijn van D66. Tijdens de deelafdelingsvergadering van 29 maart 2018 presenteren de kandidaten zich aan de leden, waarna de leden via een stemming bepalen welke kandidaten tot het bestuur toetreden.

 

Laatst gewijzigd op 22 november 2018